«Spareland».

Noen som husker når «Spareland» ble åpnet?

I 1980-åra, for pluss/minus 30 år siden, skjedde det store forandringer i Krokstadelva. I november 1982 ble den nye veien åpnet slik at veien gjennom Gatetråkka ikke lenger var en del av riksveien. Det forandret Sentrum i Krokstadelva til et stille sted hvor det skjedde lite. Gatekjøkkenet forsvant og godteributikken til Stensrud forsvant. Bare Møbelgrotten og Bjørn Myhre Sport har klart å overleve.

I 1985 skjedde det flere forandringer – «Spareland» åpnet og det krevde at det ble bygget bru over riksveien. Her forteller Eikerposten historien.

spareland

16 årganger av Eikerposter ligger lagret på Eiker Arkiv. Siste årgang var 1985. Her ligger det mye viktig lokalhistorie.

.

Sandstr

Da Kroggstad Cellulosefabrikk ble nedlagt mista bygda mange viktige arbeidsplasser, men etter hvert ble det enda flere arbeidsplasser på Krokstadsenteret og «Spareland». Veldig mange Krokstadelvinger og andre eikerværinger som er i ferd med å runde 50 år hadde sine første arbeidserfaringer på Spareland. Fra Eikerposten – avfotografert på Eiker Arkiv.

.

sbrukrok

Bru måtte til – uten bru ingen Spareland. Fra Eikerposten – avfotografert på Eiker Arkiv.

.

.

Legg igjen en kommentar