Årsrevy 1936. Del 4.

Årsrevy 1936 fortsetter.

Skolebarna er kreative og flinke til å tegne og fortelle om det som opptar dem i hverdagen:

sib_027218

Alf bor oppe i Holmen og der observerer han bøndene som jobber på gårdene Temte, Korshorgen og Horgen SøndreHøsttpløying.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høstpløyingen.

Om høsten pløier bøndene så jorden skal være fin til våren. De kjører gjødsel ut for at de skal slippe å kjøre ut om vinteren. Når de pløier om høsten bruker de som regel en hest. Nogen bruker traktor, og det går fortere, for det går to fårer på en gang. Og den roter mere op jorden. Også om vinteren kjører de ut gjødsel.

 

sib_027219

Denne tegningen høres kanskje til innlegget «November», men det er her det står.

 

 

 

 

 

Skolefotballen.

Første kamp blev spilt på Mjøndalen stadion. Så fort vi kom på banen rullet målene inn på oss. Vi tapte 3 – 0. Neste kamp foregikk på Birkebeinerens bane. Vi spilte mot ødskog og Vi vant 3 – 1. 3dje kamp blev også spilt på Birkebeinerbanen. Vi spilte mot Nøsted. Vi van 1 – 0. Skolmen kom stabbende i 2 omgang. Siste kamp blev spilt på Solbergbanen. Knappen fikk regning for reisen. Ingen av de dovne lærerne møtte op. Der blev det 0 – 0. Vi blev Nr. 3.

Finn Berget.

sib_027220-fotball

Er det kanskje en Birkebeiner med blå trøye og gule strømper Alv har tegnet?

 

 

 

 

 

 

 

 

November.

De siste blade av trærne falt og alt blev mørkt og trist. Hele dagen blåste det surt og koldt. Høit på fjellet lå det en snekladd. Vi bare venter på det skal komme hit ned. Aldri kom det sne hit ned. Bare koldt vind og regn. Hei, en dag lå det sne på bakken.   Nu blev det ikke trist lenger for seen pynter jo og gjør det lyst. Skiene blev tatt ned. I bakken var det både store og små. Næste morgen hørte jeg det plasket mot ruten. Det regnet og føret var vekk. En iskladd ligger her og der. Nu er det søle og elendigheten begynner på ny.

Finn Berget.

 

 

sib_027222-krakekrig

Kråkekrig tegnet av Walter Odnes – rettere sagt «Retlav Sendo».

  Kråke krig.

Han «Roy», bikja vår lå på Jonsertangen og koste sig med et lekkert kjøttstykke som han hadde stjålet hos Rikkard. Plutselig suser et par vinger over ham og høres et kra-kra! Roy begynner å knurre, men kråka dratter ned på kjøttstykke. Da farer sinnet i Roy, han glefser efter kråka og får fatt i hue på a. Han biter til og kråka faller for bøddelens øks (med andre ord kjeft). Da kommer det i million, trillionvis med kråker. De slår og biter Roy. Han detter på ryggen og en er så frekk at den biter Roy i brystet. Kråkefallet er stort, minst ti kråker er halsbitte. Snart flyr kråkene, men han Roy gir seg ikke. Han løper efter dem, hopper i været og snapper ned en flaksende kråke. Det blev et herremåltid får Roy. Elleve kråker og ett svært kjøttstykke nam – nam. Dagen efter var

dernede og fant en dross med fine fjære til og ha på piler og spyd. Nå er såret snart grodd, men ser han en kråke så gjørn på a´ og for han tak i ei så kværkerna.

sib_027223-roiogjeg

Vi ser at Roy får ros for å skaffe kråkefjær til pilene og pilene ligger klar i koggeret.

Walter Odnes.

 

 

 

 

 

 

 

 

sib_027224-sproyting

Fin tegning – av AF? Vet ikke hvem det kan være.

Havesprøitingen.

Vi må sprøite både sommer og vinter. Vintersprøitingen foregår i februar og mars. Om vinteren sprøiter man for å få vekk de larvene og egg som har gjemt seg under barken. Om sommeren sprøiter man for å få vekk bladlus og biller. Vi sprøiter litt av og til mot mark og rognebærmøll. Til sprøitingen brukes mest nikotin olje og Parisergrønt. Sprøiten ligner en sykkelpumpe. På siden er det to siler. En er til fine stråler den andre til større stråler. Foran er det en tupp, inn i den er det en kule som går ut og inn efter suget av ventilene.

Odd Karlsen.

.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s