Krokstad skole – Årsrevy 1936.

Krokstad skole     –     Årsrevy 1936

Året er 1936 og lærer Jon Skolmen på Krokstad skole har gitt klassen i oppgave å skrive ned begivenheter og fortelle om ting som opptar dem gjennom året. Det er morsom og interessant lesning. Her er det fortelling om skitur med klassen. Det er fortellinger om arbeidsliv og hva som skjer i bygda sett med 13-14-åringers øyne. Dette er samfunnshistorie og lokalhistorie på høyt nivå.

ÅRSREVY 1936.

 

sib_027199sib_027251

Ved 9tiden drog vi avsted på skoletur. Vi skulde til Funkisen ved Mellemdammen. Vi tok rutebilen til Solbergelven og gikk op der. Da vi kom til spinneri, sto arbeiderne i vinduene og så på oss. Vi masjerte opover de tyngste bakkene med skiene på ryggen.

sib_027252

Så tok vi på oss skiene og drog ivei. Det gikk til å begynne med. Men da vi kom til nogen bakker, gled nogen tilbake for de hadde smurt med gal smørning.. Vi tok nogen puster i de værste bakkene, for det var mange bakker.

sib_027249

Da vi kom til Mellemdammen var det så deilig vær at Skolmen fotograferte oss. Vi stod i en lang reke. Det tok lang tid å gå over det store tjernet. Vi kom endelig frem til Funkisen.
Vi drog raskt op maten og kom igang med å spise. Maten smakte fortreffelig godt.

sib_027250

 

 

Vi spiste oss gode og mette alle sammen. Vi rydet bort matrestene efter oss og hevde papiret i en kurv som stod ved siden av peisen. Så hadde vi på oss jakkene våre og gikk ut og baste litt i sneen.

sib_027247

 

Vi gikk på den øverste verandaen og hoppet ut en efter en. Da vi hadde hoppet ut en gang, gikk vi op igjen for vi vilde hoppe mer. Til slutt blev vi liggende i en klynge flere stykker av oss. Vi var aldeles hvite av sne allesammen.

sib_027248
Nu gikk omtrent alle sammen bort til en skibakke i nærheten. Så skulde en av guttene op og hoppe, og så skulde han bli fotografert oppe i luften. Men vi fikk ham dessverre ikke med på billedet. Vi gikk nu bort for å spise litt før vi reiste hjem igjen. Maten smakte ike så godt denne gangen som den førse. Vi kjøpte litt rart for å kose oss litt før vi reiste. Men øieblikkelig hadde vi på oss jakkene og gikk ut og spendte på oss skiene for å være klar til å gå.

sib_027246

Vi stilte oss opp på en haug ute i gården for å fotografere oss. Frk. Jacobsen gikk på den øverste verandaen for å ta billedet. Mannen som bodde deroppe vilde gjerne ha et billede av oss han og, så knipset han av et han også. Nu gav vi oss på hjemreisen. Først gikk vi over Mellemdammen og så begynte nedoverbakkene igjen. Men det var jo ikke så lenge det sod på. Så ggikk vi over Solbergvannet og op enda en bakke. Men nu begynte nedover, vi kjørte et lite stykke, så var den ene jenten så uheldig å brekke skien midt under foten, så hun måtte gå helt hjem.

Nu gikk det veldig fort med latter, skrik og fall. Da vi var næsten hjemme var jeg også så uheldig å brekke skituppen min. Jeg hadde heldigvis ikke så langt og gå.

sib_027200

Her er Kopi av Årsrevyen slik som den egentlig er laget. Se på den fine håndskriften.

sib_027201

Veldig fint laget, men jeg har likevel skrevet den av og tatt ut bildene hver for seg. Ikke så fin, men litt lettere å lese og bildene kan forstørres opp ved å klikke i bildet.

.

Reklamer

2 kommentarer om “Krokstad skole – Årsrevy 1936.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s